Önemli Not = Yüz yüze kayıt alınmamaktadır. Göndermiş olduğunuz mail yeterlidir.

Üniversitemiz 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Yarıyılı 1. Yedek Grup Yatay Geçiş sonuçlarına https://gecisbasvuru.sabis.subu.edu.tr/SonucAciklama adresinden ulaşabilirsiniz.

Yatay Geçiş kayıtlarımız 07 Şubat 2023 tarihinde online olarak gerçekleştirilecektir.

Yedekten Kayıt hakkı kazanan yatay geçiş öğrencileri aşağıdaki belgeleri 07 Şubat 2023 tarihinde mesai bitimine kadar yataygecis@subu.edu.tr adresine mail atarak kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler. (Bu tarih dışında atılan mailler dikkate alınmayacaktır.)

• Kesin kayıt dilekçesi (Kesin kayıt dilekçesi sayfanın altındadır.)
  • Vesikalık Fotoğraf
  • Kimlik Fotokopisi
  • Öğrenci belgesi.(E-Devlet çıktısı olabilir)
  • Başvuran öğrencinin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda tamamladığı dönemlere ait bütün dersleri gösterir öğretim (ders) planı. (Okulların internet sitelerinden elde edilen belgeler geçerlidir.)
  • Başvuran öğrencinin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren resmi not durum belgesinin (Transkript) ASLI. (Üniversitelerin öğrencilerine sağladığı Öğrenci Bilgi Sitemlerinin ekran görüntüleri ya da çıktıları kabul edilmeyecektir.)
  • Kayıtlı olduğu programa yerleştiğini gösterir YKS/ÖSYS Yerleştirme Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı)
  • YKS/ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi (tüm puan türlerinizin olduğu belge).
  • Kurumlar Arası Ortalamaya Göre Yatay Geçiş başvurusu yaparak İkinci öğretimden, birinci öğretime yatay geçiş kaydı yapan öğrencinin, ayrılacağı yükseköğretim kurumundan alacağı, 2021-20202 Eğitim Öğretim yılı Güz veya Bahar yarıyılında her hangi birinde veya ikisinde de yapılan başarı oranı sıralamasında ilk %10'u arasına girdiğine dair resmi belgenin aslı veya resmi onaylı fotokopisi.
  • Disiplin cezası almadığına ilişkin resmi belge.
  • Hazırlık okuduğuna dair belge (Hazırlık sınıfında eğitim gören öğrenciler için)
  • Kayıt dondurduğuna dair belge (Kayıt donduran öğrenciler için)
  • Üniversitesinden temin edeceği YATAY GEÇİŞ YAPMASINDA BİR SAKINCA YOKTUR ifadesi bulunan belge,