03.03.2023 tarihli ve 32121 sayılı resmi gazetede yayınlanan 129 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde ailesi veya kendisi olağan üstü hal ilan edilen illerde ikamet eden (yurt dışından öğrenci kabul kontenjanı kapsamında yerleşen, kayıt olan kendi imkanları ile eğitime devam eden öğrenciler hariç) öğrencilerin katkı payı/öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanacak olup ödeme yapmış olanlara ise katkı payı/öğrenim ücreti iade edilecektir.

İlgili kararnamede “olağan üstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve bu illerdeki Devlet yükseköğretim kurumlarında eğitime devam eden yurtdışından kabul edilmiş öğrencilerin” denildiği için yurt dışından kendi imkanları ile öğrenim görmek üzere kayıt edilen öğrencilerin iade alabilmeleri için ikameti ve öğrenim gördüğü üniversite OHAL ilan edilen illerde olması gerekmektedir. OHAL ilan edilen iller dışındaki üniversitelerde kayıtlı olan ikameti OHAL ilan edilen illerde olan yurt dışından kabul edilen öğrencilere Katkı payı/öğrenim ücreti muafiyeti ve iadesi yapılmayacaktır.

İade talebinde bulunacak öğrencilerimiz;

• İade dilekçesi,
  • İkametgah belgesi,
  • Ödeme Dekontu ile birlikte birim öğrenci işlerine başvuru yapmaları gerekmektedir.

İlgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesi için tıklayınız

İade Dilekçesi için tıklayınız

Borç sildirme dilekçesi için tıklayınız