SUBÜ, YÖK tarafından 142 ülkedeki potansiyel öğrencilere yönelik olarak düzenlenen ‘Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı’nda 17 ekip üyesiyle yer alarak Sakarya’yı ve üniversitemizi tanıttı.

Dış İlişkiler Şube Müdürlüğümüzce koordine edilen fuarda Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), ‘Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2021’de standıyla yer aldı. Fuar, Türkiye’nin yükseköğretimde küresel ölçekte bir cazibe merkezi olma niteliğinin Covid-19 pandemi sürecinde de olumsuz etkilenmemesi için 142 ülkedeki potansiyel öğrencilere yönelik olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlendi. 17 online ekip üyemizin yer aldığı stantta çeşitli üniversite adayı yabancı öğrenciler tarafından yöneltilen sorular anında cevaplanarak üniversite hakkında bilgiler paylaşıldı. Ayrıca sayfada üniversiteyi tanıtıcı görsel materyallerin yanı sıra; bölüm/program listesi, harç ücretleri, istatistiksel bilgiler ve gerekli evraklara kolay ulaşım imkânı sağlandı. YÖK tarafından alınan çeşitli kararlar ve uygulanan stratejilerle Türkiye, dünyada en çok uluslararası öğrenciye sahip 10 ülke arasına girmeyi başarmıştı. 27-29 Temmuz tarihlerinde düzenlenen sanal fuara http://www.virtualfair-yok.gov.tr/ adresinden katılım sağlandı.

Resimler