“Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ve “Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kurum İçi ve Kurumlar Arası Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönerge”sine uygun olarak 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında kurumlar arası başarıya dayalı (Ortalamaya Göre) yatay geçiş ile Önlisans Programlarına öğrenci başvuruları alınacaktır.

BAŞVURU TAKVİMİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 7 OCAK 2022 TARİHİNDE https://yoksis.yok.gov.tr/websitesi/kontenjan/yatayGecis.zul ADRESİNDEN İLAN EDİLECEKTİR.

Yatay geçiş başvuruları online yapılacağından şahsen veya posta yolu ile başvuru kabul edilmemektedir.

Değerlendirme esnasında oluşabilecek sorunlar, başvuru sırasında belirttiğiniz elektronik posta adresinize iletileceğinden maillerinizi aralıklı olarak kontrol etmeniz önerilmektedir.

Yatay Geçiş ile ilgili sorularınızı yataygecis@subu.edu.tr mail adresine iletebilirsiniz.

Üniversitemize 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Ek Madde-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı İle) Yatay Geçiş Başvurusu alınmayacaktır.

Ayrıca YÖK Genel Ağırlıklı Not Ortalaması(GANO)  ile Lisans Diploma Programlarına Kontenjan Açmamaktadır.